Duikerwegfeest© 2007

 

Advertentie

Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon

 

In de media

Duikerwegfeest; één groot feest

Zeewolde - Het dertiende Duikerwegfeest is geslaagd. Met een volle schuur met 1000 mensen werd het feest er eentje om nooit te vergeten. Woordvoerder Rick Verschure: “Doordat wij minder uitnodigingen hebben laten drukken hebben we het aantal gasten redelijk kunnen sturen. We wilden ons netjes aan de vergunning houden en die was tot 1000 mensen”

De band Barcode slaagde erin om sfeerverhogend te werken. De dj’s van drive-in Kristall zorgden ervoor dat de sfeer goed bleef en de vrijwillige tappers achter de bar schoven het bier met groot plezier richting de gasten. Voor het podium stonden de (meest jonge) gasten te swingen en de ouderen stonden voor de bar te ‘netwerken’. De pragmatisch ingestelde feestgangers liepen in regenlaarzen, de modisch ingestelde op de stiletto’s. Doordat er dit jaar met bonnen werd gewerkt is er minder met bier gegooid dan andere jaren en daar was het de organisatie om te doen. Het verkeer in één richting te laten rijden kostte af en toe wat moeite. Het is ook een omweg van al gauw 10 km. Ook het parkeren aan één zijde van de straat werd niet door iedereen goed begrepen. De politie deelde parkeerbonnen uit. Verschure: “Dat is wel jammer. Maar men had het kunnen weten en dat de politie ging handhaven, daar hebben wij als organisatie geen invloed op. Maar al met al is het een mooi feest geweest. Een veelgehoorde opmerking was dat het ‘ouderwets’  gezellig was. Dat nemen wij als organisatie dan maar als compliment aan”.

Zeewolde Actueel, 2 augustus 2011

 

Duikerwegfeest

Zeewolde - Voor de dertiende keer wordt het Duikerwegfeest georganiseerd. In Walters Feestarena gaat op zaterdag 30 juli het dak van de schuur (figuurlijk). Vanaf 21.30 u barst het feest daar los. De band Barcode staat garant voor sfeer en swingen. De vrijwilligers achter de bar zorgen voor de vrolijke noot en de dorstige kelen. Het publiek is bekend en de feestgangers kennen jou. Kortom, er is geen enkele reden te bedenken waarom je dit jaarlijkse schuurfeest zou willen missen.

Nieuwigheden

Voor 30 juli ‘s avonds wordt op de Duikerweg éénrichtingverkeer ingesteld. Ingang vanaf de Schollevaarweg. Via de Vogelweg terug naar huis. Fietsers vanaf het dorp worden geadviseerd het fietspad binnendoor te nemen; dus vanaf de Juttepeerlaan. Een andere nieuwigheid is dat er met bonnen gewerkt gaat worden: je gaat met je uitnodiging naar het feest. Daar koop je een toegangsbewijs voor €20,- en je krijgt er 10 consumptiebonnen bij. Als die op zijn kun je nieuwe bonnen à €1,- bijkopen. Een consumptie kost 1 bon. Toegang is tot 24.00u mogelijk. Daarna komt er niemand meer in.

Uitnodigingen zijn net als vorige jaren via-via te verkrijgen en tijdens het opbouwen, de laatste week voor het feest op Duikerweg 33. Zonder uitnodiging en zonder identiteitsbewijs geen toegang!

Zeewolde Actueel, 26 juli 2011

 

Barcode op Duikerwegfeest

Zeewolde - Voor de dertiende keer wordt het Duikerwegfeest georganiseerd. In Walters Feestarena  gaat op zaterdag 30 juli het dak van de schuur (figuurlijk). Vanaf 21.30 u barst het feest daar los. De band Barcode staat garant voor sfeer en swingen.

‘Barcode is een coverband die staat als een huis. Met een professionele show van muziek, geluid en licht wekt het Barcodeteam 40 jaar pophistorie tot leven. De zes muzikanten van Barcode hebben de parels uit de muziekgeschiedenis gevonden. Pop, rock, Nederlandstalig, soul, disco; het komt allemaal voorbij. Kwaliteit en veelzijdigheid zijn de sleutelwoorden tot een succesvolle avond. Een hoog voltage aan energie straalt van de band. Het zal niet lang duren of de vonk slaat over. En dat is het doel, want enthousiasme in de zaal begint op het podium!’. Aldus de website van de band.

Nieuwigheden

Voor 30 juli ‘s avonds wordt op de Duikerweg éénrichtingverkeer ingesteld. Ingang vanaf de Schollevaarweg. Via de Vogelweg terug naar huis. Fietsers vanaf het dorp worden geadviseerd het fietspad binnendoor te nemen; dus vanaf de Juttepeerlaan. Een andere nieuwigheid is dat er met bonnen gewerkt gaat worden: je gaat met je uitnodiging naar het feest. Daar koop je een toegangsbewijs voor  €20,- en je krijgt er  10 consumptiebonnen bij. Als die op zijn kun je nieuwe bonnen à €1,- bijkopen. Een consumptie kost 1 bon. Toegang is tot 24.00u mogelijk. Daarna komt er niemand meer in.

Uitnodigingen zijn net als vorige jaren via-via te verkrijgen en tijdens het opbouwen, de laatste week voor het feest op Duikerweg 33. Zonder uitnodiging en zonder identiteitsbewijs geen toegang!

Zeewolde Actueel, 19 juli 2011

 

Dertiende Duikerwegfeest

Zeewolde - Voor de dertiende keer wordt het Duikerwegfeest georganiseerd in één van de boerenschuren aan de Duikerweg. Op zaterdag 30 juli is het dan zover. In de schuur van Walter Kempenaar op nummer 33, barst het feest vanaf 21.30 u los. De band Barcode staat garant voor sfeer en swingen. De vrijwilligers achter de bar zorgen voor de vrolijke noot en de dorstige kelen. Het publiek is bekend en zij kennen jou. Kortom, er is geen enkele reden te bedenken waarom je niet naar het Duikerwegfeest zou gaan. Op vakantie? Gewoon terugkomen voor dit jaarlijkse schuurfeest.

Nieuwigheden

Vanuit de  gemeente zijn nieuwe veiligheidsmaatregelen opgelegd: voor 30 juli ‘s avonds wordt op de Duikerweg éénrichtingverkeer ingesteld. Ingang vanaf de Schollevaarweg. Via de Vogelweg terug naar huis. Een andere nieuwigheid is dat er met bonnen gewerkt gaat worden: je gaat met je uitnodiging naar het feest. Daar koop je een toegangsbewijs voor  €20,- en je krijgt er  10 consumptiebonnen bij. Als die op zijn kun je nieuwe bonnen à €1,- bijkopen. Een consumptie kost 1 bon. Toegang is tot 24.00u mogelijk.

Uitnodigingen zijn net als vorige jaren via-via te verkrijgen en tijdens het opbouwen, de laatste week voor het feest op Duikerweg 33. Zonder uitnodiging en zonder identiteitsbewijs geen toegang!

Zeewolde Actueel, 12 juli 2011

 

Uitermate geslaagd Duikerwegfeest

Zeewolde - “We zijn zeer tevreden. Het was supergezellig, alleen maar feestende mensen die het erg naar hun zin hadden”. Rick Verschure, spokesman voor het Duikerwegfeest is content met de afloop van het twaalfde schuurfeest. “We hebben een volle bak gehad. Dankzij het goede weer bleven de praters buiten staan en de hossers stonden voor het podium. Daardoor had iedereen de ruimte om te doen waar hij/zij zin in had”.

De organisatie van het Duikerwegfeest bestaat uit een groep jongeren van de Duikerweg en omtrek. Ieder jaar vertrekken er wel een paar, om te gaan studeren bijvoorbeeld, en er komen weer nieuwe jongeren bij. Daardoor blijft de samenstelling redelijk intact en blijft de know how binnen de groep. “Het is erg leuk om met zijn allen iets te organiseren. De leeftijd varieert van 16 tot 56 bij wijze van spreken. Ieder doet waar hij goed in is. En dat de buurt het leuk vindt dat we het Duikerwegfeest organiseren blijkt wel uit het feit dat we steeds bij iemand anders in de schuur terecht kunnen. Ik wil hierbij nog onze dank uitspreken aan Harry Bakker die zijn schuur ad hoc beschikbaar stelde toen bleek dat we ander onderdak nodig hadden”.

Zeewolde Actueel, 3 augustus 2010

 

Duikerwegfeest in Walters FeestArena

Zeewolde - Komende zaterdag is het zover. Vanaf 21.30 uur barst de schuur aan de Duikerweg 33 (Let op: Het feest is verplaatst naar Duikerweg 9! red.) uit haar voegen van de knallende muziek. Walters Feest Arena gaat dan los.

De organisatie, allemaal vrijwilligers van de Duikerweg en van wegen uit de omgeving, verwacht zo’n 1000 mensen die afkomen op de gezelligheid waar het Duikerweg feest voor de twaalfde maal voor staat. Chiel Middelkamp: “Zelfs twee jaar geleden, toen we een enorme onweersbui hadden in de vooravond, kwamen de mensen nog in grote getale toestromen; de één op regenlaarzen, de ander op naaldhakjes of witte sneakers. Alle mag en kan hier zaterdagavond, wat kleding betreft wel te verstaan”. Rick Verschure voegt toe: “Mensen moeten wel een ID kaart bij zich hebben en een uitnodiging. Anders komen ze er niet in”.

De uitnodiging is deze week te halen bij de organisatie die in de schuur aan het opbouwen is. En anders via-via. Leg je oor maar te luisteren.

Dit jaar is de band LandSlip gecontracteerd. Een jonge band die alle liedjes speelt die je maar kunt bedenken. Met een toffe zangeres en bandleden die met zijn allen een geweldige show neerzetten staat deze band garant voor een swingende, gezellige avond. De dj’s van Drive In Kristall vullen de pauzes van de band op en zorgen dat de gasten in de juiste mood komen.

De voorwaarden zijn door de organisatie gecreëerd. Het is nu aan de gasten om er een geweldige schuurfeest van te maken. Entreekosten zijn €20,- .

 

Een enthousiast Duikerwegfeest team zorgt al twaalf jaar voor een supergezellig schuurfeest in het laatste weekend van juli.

 

Zeewolde Actueel, 27 juli 2010

 

Duikerwegfeest: voor de 12e maal swingend.

Zeewolde - De organisatie begint bijna met het opbouwen van de schuur aan de Duikerweg 33 voor het 12e Duikerwegfeest. In Walters FeestArena gaat dit swingende feest op zaterdag 31 juli vanaf 21.30 uur los.

De voorbereidingen zijn gedaan, de band Landslip is gecontracteerd en de mannen van Drive In Kristall zijn weer bereid gevonden de sfeer te dirigeren met hun muziekkeuze. De allround HITmachine LandSlip, opgericht in het vruchtbare jaar 2001, bestaat uit een hechte groep jonge muzikanten die ieder muzikaal hun mannetje (en vrouwtje) staan. De chemie die onder de bandleden heerst bepaalt de uitstraling van deze band. Met een veelzijdig repertoire spelen zij voor elk wat wils; van Hazes tot Pearl Jam. Naast een goede muziekkeuze staat het Duikerwegfeest bekend om de leuke en grappige aankleding. Ook dit jaar is daar weer volop aandacht voor.

Het Duikerwegfeest is toegankelijk voor iedereen, maar men dient wel een identiteitsbewijs en een uitnodiging in bezit te hebben. De uitnodiging is via-via te verkrijgen en bij de organisatie tijdens het opbouwen in de week voor het feest aan Duikerweg 33.

Zeewolde Actueel, 22 juli 2010

 

Wederom een bijzonder Duikerwegfeest

Zeewolde - Het Duikerwegfeest 2008 zit er op. Het mag weer een bijzonder geslaagd feest genoemd worden. Bijzonder vooral door de enorme onweersbuien in de vooravond en het gestage regenen tot 24 uur. Bijzonder ook door de geweldige sfeer die er in de tent en daar buiten hing. Zelfs de muziek was bijzonder doordat Missing Link voor het eerst in tien jaar weer optrad.

Zo'n 800 tot 1000 mensen kwamen, ondanks het onweer en de regen, naar het lustrumfeest van de Duikerweg. Voor het tiende jaar organiseerde een groep jongeren dit feest, dat elk jaar bij iemand in de schuur aan de Duikerweg plaatsvindt. Behalve dit jaar, nu was het feest in een tent op het voormalig vliegveldje. 'Zeer spannend', vertelt Rick verschure, één van de organiserende jongeren, 'toen om 18.00 uur die enorme onweersbui over de tent heen stortte, knepen we hem wel'. Maar daarna werden de zaken weer overeind gezet en de eerste gasten druppelden, letterlijk, binnen. 'We waren best bang voor minder publiek wegens het weer, maar al met al zijn we dik tevreden over de opkomst. Mensen die naar het Duikerwegfeest wilden komen, zijn ook gewoon gegaan. De één met rubberlaarzen, de ander met naaldhakjes of witte sneakers...'.

'We kregen complimenten van de beveiliging en EHBO. We hadden alleen maar feestgangers in de tent, geen ruziezoekers. En zo hoort een feest te zijn', aldus Verschure.

Zeewolde Actueel, 29 juli 2008

 

Zeewolde - Duikerwegfeest viert jubileum.

Het Duikerwegfeest in Zeewolde vond zaterdagavond voor de tiende keer plaats. Het schuurfeest werd deze keer vanwege het jubileum in een grote tent gehouden. Het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid van circa 400 bezoekers naar zo'n 1.000 feestgangers.

Schuurfeesten zijn van oorsprong in de polder ontstaan door een gebrek aan horecagelegenheden.

Organisator Rick Verschure zegt dat in de afgelopen tien jaar de regelgeving wel strenger is geworden, maar dat de gezelligheid hetzelfde is gebleven.

Bekijk HIER het nieuwsbericht of luister het radiofragment!

Omroep Flevoland, 27 juli 2008

 

Tiende Duikerwegfeest

Zeewolde - Voor de tiende keer wordt er een Duikerwegfeest georganiseerd. En wel op zaterdag 26 juli.

Ooit begonnen als een 'gewoon' schuurfeest voor iedereen uit de buurt, is het inmidels een feest geworden met gemiddeld zo'n 1000 bezoekers uit het hele land. De organisatie is in handen van mensen die allemaal hun 'roots' op de Duikerweg hebben.

Het feest vindt elk jaar plaats bij iemand anders in de schuur aan de Duikerweg. Dit jaar is echter een bijzonder jaar; er wordt een tent gebouwd op het voormalig vliegveldje, precies in het midden van de Duikerweg. En als speciale attractie heeft de organisatie de mensen van 'Missing Link' bereid gevonden hun instrumenten uit het vet te halen en te repeteren voor een reunieoptreden op dit Duikerwegfeest. Rick, van de organisatie; "Missing Link is tien jaar geleden gestopt. Wij zijn tien jaar geleden begonnen. Missing Link was in hun tijd zeer populair bij de mensen die nu op ons Duikerwegfeest rondlopen, zeg maar de mensen die toen lid waren van Jongeren 19Nu. Dat wordt een feest der herkenning!" Missing Link zal één set spelen. Hoe lang die set duurt zal blijken.

Naast dit speciale optreden is de band Big Nick gecontracteerd. "Een band die zowel eeuwige krakers als de laatste hits speelt? Een groep met een flinke dosis ervaring én een frisse uitstraling? Muzikanten en vocalisten die zich moeiteloos aanpassen aan elk publiek? Big Nick voldoet aan al deze criteria!", zoals de reclametekst zegt. Mochten er nog muzikale gaten vallen tussen beide bands in, zal Drive In Kristall voor de opvulling zorgen.

Kaarten zijn verkrijgbaar'via-via', en vanaf donderdag bij de organisatie op het voormalig vliegveldje aan de Duikerweg, alwaar men met man en macht de tent zal gaan opbouwen en 'grappen' zal verzinnen om de aankleding op te leuken.

Zeewolde Actueel, 22 juli 2008

 

Column: Schoppentroef

'..... Valt er in Zeewolde nog wel iets te beleven? Op zaterdag 26 juli is er weer een Duikerwegfeest. Dat kan nu allemaal nog! De verhalen van andere jaren aanhorend zal het ook dit jaar ongetwijfeld een groot succes worden.  Hoelang het feest in de toekomst nog zal blijven bestaan hangt af van de plannen van gedeputeerde Anne Bliek en haar rechterhand Gert het hert. Zaterdag 2 augustus is er weer een editie van Slick Outdoor,  .....

Zeewolde Actueel, 22 juli 2008

 

Filmclip Check Zeewolde: Duikerwegfeest

Check Zeewolde

 

Duikerwegfeest: "geweldige sfeer"

Zeewolde - "Een goede opkomst, een geweldige sfeer, geen trammelant en zelfs het weer werkte mee, althans de eerste uren", aldus Rick Verschure, een der organisatoren van het jaarlijkse Duikerwegfeest. Prachtig aangekleed was het terrein van Piet en José Verschure aan de Duikerweg op zaredagavond 28 juli. Omringd door hekken en aardappelkisten was een feestterrein gebouwd bij hen op het erf. Vanwege de weersverwachtingen was er een tent neergezet naast de schuur en die bleek 's nachts ook nodig. De top-40 band Solid Ash uit Friesland speelde de zaal los en Rick zag veel mensen "compleet uit hun dak gaan". De drive in Kristall completeerde de band en zorgde ervoor dat niemand de kans kreeg om in te zakken tijdens de pauzes. Rond de 1000 mensen zijn er geweest, volgens Rick, die terugkijkt op een zeer geslaagd feest.

Het Duikerwegfeest bestaat al jaren en wordt georganiseerd door een groep jongeren van de Duikerweg en uit de buurt. Elk jaar vindt het feest bij iemand anders plaats. De basisgroep bestaat uit zo'n 12 jongeren die ieder weer hulp meebrengen voor het opbouwen en afbreken. De barbezetting bestaat voornamelijk uit familieleden, buren en kennissen. Klachten over geluidsoverlast krijgt de organisatie dan ook niet, omdat alle buren aanwezig zijn op het feest. De gemiddelde leeftijd van het publiek wordt geschat op 28 jaar.

Vanwege de grootschaligheid van het feest voldoet het aan alle eisen die veiligheidshalve gesteld worden door gemeente, brandweer en politie.

Zeewolde Actueel, 31 juli 2007

 

weblog 'Ik ben boerin'

Onze weg is veranderd in een weg met een onneembare vesting, een aantal enorme hekken sieren de berm, een grote tent steekt boven de boerderij uit, waarschuwingsborden, vrachtwagens en bierfusten...Het jaarli jkse schuurfeest van onze weg staat voor de deur! Al een week zijn alle jongeren die hier wonen aan het opbouwen, klaarzetten, gereed maken, laatste zaken organiseren...En de ouwelui mogen tappen. Dat ik onder ouwelui val vind ik in dit geval niet erg, want met dikke buik tappen is zowiezo al een uitdaging en daarom mag ik dan ook de eerste dienst. Kan ik daarna nog even naar al die feestvierende mensen kijken en kan boer de feestelijkheden afronden. Het gonst bij ons aan de weg...Iedereen is er klaar voor! En nee, gooien met bier doen we niet. Ook al komen er elk jaar weer mensen kijken of die boeren dat nou ook echt doen: Gooien met bier en dronken over de grond rollen. Het is gewoon een reuzegezellig feest. Die boeren zijn namelijk gewoon mensen.

Ik ben boerin.nl, 28 juli 2007

 

'Het wordt ons best moeilijk gemaakt'

ZEEWOLDE - Nieuwe richtlijnen frustreren het organiseren van een feest, blijkt uit de woorden van Rick Verschure, één van de organisatoren van het Duikerwegfeest.

'Natuurlijk is het belangrijk dat er richtlijnen zijn voor evenementen van deze omvang', zegt hij. Het Duikerwegfeest wordt zaterdag 28 juli voor de negende keer gehouden en trekt gemiddeld 1000 bezoekers. Het is een besloten feest. De aanvraag wordt pas in behandeling genomen als een compleet calamiteitenplan is ingeleverd. Het is niet mogelijk een datum te 'reserveren'. Het duurt lang voordat de vergunning verleend wordt. In de eerste week van januari deed hij de aanvraag voor het feest, eind april is de vergunning verleend, waarna een week later nog twee aanvullingen werden nagestuurd. Dat frustreert het regelen van het evenement.

Verschure: 'Op het punt beveiliging zijn ze doorgeslagen. Volgens de organisator is de politie in de afgelopen jaren één keer als 'bezoeker' aanwezig geweest. Toch eist de gemeente in de vergunning dat er nu tien gecertificeerde beveiligers ingehuurd worden. 'Dat is onbetaalbaar en totaal buiten proporties gezien het verloop van ons feest in de afgelopen jaren'. 'Ik ben het echt wel met een groot aantal zaken eens en vindt het goed dat er richtlijnen zijn. Ik vraag me echter af of er op dit gebied wel voldoende kennis is binnen de gemeente'.

Flevopost, 6 juli 2007

 

 


Het Duikerwegfeest was ieder jaar op de laatste zaterdag van juli.