Duikerwegfeest© 2007

 

Advertentie

Adverteren bij Daisycon

 

Nieuws

31 juli 2011: Duikerwegfeest 2011 volgens barcode!

Dit weekend is er een lid van de Italiaanse Maffia opgepakt in Zeewolde. Voor ons was de kust dus veilig om in het diepe te springen en op te duiken op het Duikerwegfeest in Zeewolde. Één van de grotere schuurfeesten van de Flevopolder. Al dagen van tevoren was het feest uitverkocht. Niet zonder reden.
 
Het Duikerwegfeest bestaat al vele jaren en wordt nog steeds populairder. Geen jaar is hetzelfde. Elke editie wordt namelijk in een andere schuur aan de Duikerweg georganiseerd. Dit maal had boer Walter zijn schuren beschikbaar gesteld. Waar normaal gesproken zijn 160 hectare aardappeloogst ligt opgeslagen, oogstte hij nu alleen maar lof voor de fantastische locatie.
 
Het team van het Duikerwegfeest had de schuur omgetoverd tot een geweldige feestzaal. Samen met Drive In Kristall mochten wij daar de boel op de kop zetten. Zo'n duizend man compleet uit de plaat, goed geholpen door de bierprijs van € 1,00 per glas. Het was al laat voordat het licht in de schuur weer aanging. Bij velen was het lampje toen al uitgegaan. Een zee van bier en plastic bekers bleef achter op de voormalige zeebodem van Zeewolde.
Naomy en Marcel uit Nieuw Zeeland waren met Barcode meegereisd als onderdeel van hun wereldreis. Zo hebben ze kunnen zien ‘how the Dutch farmers like to party’! It was amazing!

De eerste foto's zijn te vinden op de site van de band Barcode. Sta jij er bij?, check het HIER!

bron: www.barcodeband.nl

 

30 juli 2011: Duikerwegfeest 2011

Het is zover! De laatste voorbereidingen op het feest worden uitgevoerd. Wij hebben elke opbouwdag meer zin gekregen in het feest. Vanavond starten we met een besloten kinderdisco voor de kleintjes uit de buurt en daarna kunnen we los voor de dertiende editie!

 

29 juli 2011: Hoe maak je een feestarena?

...

 

25 juli 2011: Consumptiebonnen?

In de berichtgeving rondom het Duikerwegfeest worden een aantal wijzigingen ten opzichte van het vertrouwde concept gemeld. We krijgen veel vragen over de invoering van consumptiebonnen. De belangrijkste reden is drankmisbruik, wat op 2 manieren is uit te leggen. Enerzijds willen we drankgebruik in de hand houden. Bij entree ontvangt iedere bezoeker 10 consumptiebonnen normaalgesproken voldoende voor een gezellige avond. Toch behoefte aan meer, dan kunnen extra bonnen gekocht worden voor 1 euro per stuk. Anderzijds hopen we het gooien van drank te beperken. Een misvatting is dat bier gooien bij een schuurfeest hoort. Natuurlijk komt het voor, maar er zijn ook heel veel bezoekers die dit niet op prijs stellen. Oftewel beter 1 bier in je glas, dan 10 door de lucht.

 

22 juli 2011: UPDATE!

Nog een ruime week te gaan en eindelijk hier een update. Ondanks dat het heel stil lijkt te zijn rondom het Duikerwegfeest, zijn de voorbereidingen in volle gang. Inmiddels schenkt de Zeewolde Actueel ruimschoots aandacht aan de komende editie.

Op zaterdag 30 juli barst het feest voor de dertiende keer los aan de Duikerweg. Als alle jaren veel voorbereiden en regelen. Locatie (Duikerweg 33), muziek (Barcode en drive in Kristall, zie muziek) en versnaperingen zijn geregeld. Ook is in samenwerking met de gemeente en hulpdiensten de benodigde vergunning verleend. Hier zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd om de veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers en goederen te vergroten.  

Wat is er dit jaar veranderd:
- Toegang TOT 00.00uur
- Geen uitnodiging = geen toegang
- Bij binnenkomst krijg je 10 consumptiebonnen, daarna kost 1 consumptiebon 1 euro (elke consumptie = 1 bon)
- De Duikerweg is éénrichtingsverkeer geworden: via de Schollevaarweg kun je naar de Vogelweg.
- Als je met de auto komt: let goed op waar je wel en niet mag/kan parkeren: er geldt een parkeerverbod op een aantal plaatsen.
- Kom je op de fiets: neem de fietsroute door vanuit het dorp via Roerdompweg, Juttepeerlaan en het fietspad binnendoor op de Duikerweg te komen.

Voor de rest zal het feest als altijd zijn: een topfeest dus! Nog niet in het bezit van een uitnodiging? Deze zijn beschikbaar bij de organisatie of vanaf dinsdag 26 juli aan de Duikerweg 33.

 

3 augustus 2010: Foto's online!

Deze week gaan de laatste materialen terug naar hun rechtmatige eigenaar en dan kan de rust helemaal wederkeren aan de Duikerweg. De foto's van het feest staan ONLINE! Even het feest opnieuw beleven of net dat geheugensteuntje. Neem je tijd om na te genieten!

We horen graag hoe jullie het vonden. Laat een berichtje achter in ons gastenboek of zeg het tegen een van de organisatoren. Met jullie feedback kunnen we volgende editie nog beter maken!

 

1 augustus 2010: Opgeruimd staat netjes

Rond 1 uur is ongeveer de hele organisatie plus aanhang aanwezig op de feestlocatie. Iedereen slechts een paar uur slaap gehad. Tijdens het opruimen wordt er veel nagepraat over het verloop van het feest. We kijken terug op een zeer geslaagde 12e editie.

Een drukke week van voorbereidingen, het feest en het opruimen van de rommel hebben de nodige energie gekost van de organisatie en Joep (zie foto). Tijd om bij te komen en na te genieten.

 

31 juli 2010: Wat een feest!

Zo... deze editie schrijven we graag bij in de Duikerwegfeest historie. Veel gezellige bezoekers, daardoor een top sfeer! Dank daarvoor. Wij gaan zo de rommel opruimen en daarna vooral nagenieten. Gelukkig hebben we de foto's nog... Binnenkort op deze website!

 

30 juli 2010: De laatste loodjes

De afgelopen week is er hard gewerkt aan Duikerweg 9. Onverwacht moesten we uitwijken naar de locatie van vorig jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. De locatie is in hoog tempo omgetoverd tot een fantastische FeestArena. Bekijk HIER alle foto's van de opbouw. Zaterdag zal gebruikt worden voor de laatste loodjes en de 'finishing touch'. Aan ons zal het niet liggen om er weer een mooi feest van te maken. Tot morgen!

 

28 juli 2010: Feestarena krijgt vorm!

 

27 juli 2010: Verhuisbericht

Wegens omstandigheden zijn wij vandaag uitgeweken naar een alternatieve locatie. Gelukkig hebben we de eigenaar van de vorige feestlocatie (Duikerwegfeest 2009) op deze korte termijn bereid gevonden om zijn schuur nogmaals beschikbaar te stellen. De FeestArena is verhuisd naar Duikerweg 9!

Zegt het voort: Duikerwegfeest dit jaar op nummer 9 in plaats van nummer 33.  

               

 

26 juli 2010: Mooie start

Afgelopen zaterdag was er al een klein begin gemaakt met de opbouw. Vooral veel materiaal verzameld, zodat er vandaag een goed tegenaan gegaan kon worden. Bijna iedereen van de organisatie aanwezig en zelfs een paar hele jonge helpers! Jong geleerd... Daarmee lijkt het Duikerwegfeest een mooie toekomst te hebben.

Er moet natuurlijk nog heel veel gebeuren, maar er is in ieder geval veel werk verzet. De eerste dagen gaat het vooral om de ruimte vast te stellen en de grove contouren van de schuur te verbergen achter netten en plastic. De komende dagen de locatie en omliggend terrein inrichten. Eind van de week gaat het om de aankleding, versiering en 'finishing touch'! We hebben op dit vlak een naam hoog te houden. Volg de opbouw op deze site en check de foto's HIER.

 

24 juli 2010: FeestArena in aanbouw

Het is al heel lang stil rondom het Duikerwegfeest. Nou ja, zo lijkt het voor de buitenwereld. Op de achtergrond lopen de voorbereidingen op de twaalfde editie gewoon door. De datum staat vast, vergunning is geregeld, band en drive in geboekt en voor een hapje en drankje is gezorgd. De 'feestkoorts' begint bij de organisatie op te lopen en komende week zullen we weer ons best doen om de locatie om te toveren tot een prachtige feestarena! Volg het opbouwen en de voorbereidingen op deze site. En tot zaterdag 31 juli as.!

 

29 april 2010: Lintjesregen

Namens Hare Majesteit de Koningin mocht burgemeester Gerrit Jan Gorter donderdag 29 april in de raadszaal van het gemeentehuis Arend Dubbelboer en Tienke Drost-Stellingwerf benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als organisatie van het Duikerwegfeest zijn wij trots op deze oud-bewoners. Beide gedecoreerden hebben namelijk jaren aan de Duikerweg gewoond en hun sporen ruimschoots verdient in verschillende vrijwilligers- en bestuursfuncties. Op deze wijze hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de zeewolder gemeenschap. Gefeliciteerd!!

 

4 augustus 2009: Foto's Xaero

Het Duikerwegfeest ligt alweer bijna 2 weken achter ons. Blijft leuk om terug te kijken op een geslaagd feest. De band Xaero heeft op haar site ook nog de nodige plaatjes gezet. Check de foto's HIER.

 

28 juli 2009: Opgeruimd staat netjes!

Het enige nadeel van een goed feest is dat het zo'n troep wordt. Na het Duikerwegfeest nog met de organisatie en wat vrienden een biertje gedronken op de goede afloop. Al met al weer een goede editie. Het feest vloog voorbij en hetzelfde gevoel heb ik over m'n nachtrust. Slechts een paar uurtjes... vervolgens de zondagmiddag opruimen. De hele week al met veel mensen om de locatie om te toveren tot feestarena. Gelukkig zondag met dezelfde mensen om dit weer terug te draaien. Rond 18.00 uur kon de bbq aan om de week af te sluiten. Maandag de laatste spullen terug naar de rechtmatige eigenaar en laatste rommel opgeruimd. Nu de tijd om na te genieten (gelukkig hebben we de foto's nog), evalueren en kijken of de elfde editie een vervolg kan krijgen... 

Veelgehoorde opmerking dat dit feest niet mag verdwijnen. Als organisatie zijn we het daar helemaal mee eens. Het feest is top, maar een evenement van deze omvang is niet in een halve dag georganiseerd. Een aantal organisatoren hebben aangegeven te stoppen. We moeten dus goed inventariseren wat er allemaal nodig is om volgend jaar een vervolg te geven aan een mooie reeks Duikerwegfeesten. Wij gaan ervoor! Hopelijk tot 31 juli 2010! 

 

26 juli 2009: Wat een feest!

Jemig, wat was het weer een topfeest. De omstandigheden waren super. Helaas af en toe een regenbui van rondvliegend bier. Maar ja, als dat het enige is. Wij kijken in ieder geval terug op een topfeest. Bedankt!

Foto's komen zo spoedig mogelijk online op deze website.

 

24 juli 2009: Nog één nachtje...

De vrijdag eigenlijk de hele dag besteed aan opbouwen en voorbereidingen op het feest. Grolsch meldt zich rond kwart over negen in de ochtend om een belangrijk ingredient voor ons feest te leveren. De hele dag met een groepje organisatie bezig geweest en 's avonds weer met een hele club! Weer een superavond opbouwen. Eigenlijk kunnen we de eerste gasten al ontvangen, maar we hebben nog een dagje om de aankleding in de juiste staat te brengen. Oftewel zoals jullie van ons gewend zijn. Zaterdag kunnen we dus relaxt toe leven naar de 11de editie van het Duikerwegfeest!

Dit jaar NIEUW op het Duikerwegfeest: Prego! Neem voldoende geld mee voor entree, een overheerlijke hamburger en een ijsje.

 

24 juli 2009: weersverwachting

Zaterdag begint de dag dan nog met buien, maar vanuit het westen wordt het in de loop van de dag droog. Daarbij klaart het op en is er veel ruimte voor de zon. In het oosten houden de buien tot aan de avond aan. Het kwik stijgt in de middag tot maximaal 20-21 graden.

 

23 juli 2009: Mooie avond.

Na een paar avonden met regen is het vanavond droog en zonnig. We zijn het eens dat dit de wenselijke omstandigheden zijn voor zaterdagavond. Laat dit het enige zijn wat we niet zelf kunnen organiseren en voorlopig is er nog genoeg te doen. We gebruiken het mooie weer om het buitenterrein vorm te geven. Wederom met veel mensen om op te bouwen, dus er kan weer een grote stap gemaakt worden.

 

22 juli 2009: We zijn er bijna klaar voor!

Het lijkt wel alsof we er bijna klaar voor zijn. Weer een productief avondje opbouwen. Half acht starten met een bakkie koffie en daarna met z'n allen aan de slag. Vele handen maken licht werk. Het gezegde doet zijn/haar naam eer aan. Oudgedienden zijn van de partij, maar gelukkig ook veel nieuwe gezichten.  Al met al met een grote groep, veel materieel en na afloop weer tevreden blikken. Er is weer een stapje gezet richting feest. Morgen aan de slag met het buitenterrein, want de vooruitzichten zijn veelbelovend. Aan ons (en waarschijnlijk aan het weer) zal het niet liggen om er weer een mooi feest van te maken.

 

21 juli 2009: De kop is eraf.

De maandagavond is goed besteed. De belangrijkste spullen en materialen zijn verzameld, boodschappen gedaan en de eerste wilde plannen zijn gemaakt. Bij de Duikerweg staan ook de borden van ons feest, mooi stukje PR. ;-)

Vanavond hebben we een goede aftrap gegeven aan het echte opbouwen. Eigenaar Harry heeft z'n schuur opgeruimd en 'schoon' opgeleverd, dus dat scheelt al een hoop werk. Inmiddels staat een deel van de bar en het podium. Een mooi resultaat na een avondje werk. 

 

20 juli 2009: Start opbouwen

Het echte werk gaat vandaag beginnen. Vanavond komen we bijelkaar voor het opbouwen van het Duikerwegfeest. De eerste avond zal met name gebruikt worden om de werkzaamheden in kaart te brengen en benodigde spullen te verzamelen. De komende dagen zal er hard gewerkt worden om de locatie om te toveren tot feestarena. Volg de vorderingen via het web.

Mocht je nog niet in het bezit zijn van de felbegeerde uitnodiging. Deze zijn deze week 's avonds verkrijgbaar op de locatie, Duikerweg 9.

 

21 juni 2009: Twitter

Vanaf vandaag zijn we ook via Twitter te volgen. Op dit moment vorderen de voorbereidingen op de achtergrond, maar vanaf 20 juli houden we jullie op de hoogte tijdens het opbouwen. Dagelijkse updates op Twitter en meer op deze website en hyves!!

 

13 juni 2009: Uitnodigingen verkrijgbaar.

Goed nieuws! De uitnodigingen voor het Duikerwegfeest 2009 zijn verkrijgbaar bij de organisatoren. De komende tijd zullen we ze via vrienden en op verschillende evenementen in Flevoland verspreiden. Zorg dat je er één in je bezit krijgt. Om toegang te krijgen tot het feest zijn identiteitsbewijs en uitnodiging verplicht!

 

11 juni 2009: Schijn bedriegt!

Trouwe bezoekers van het Duikerwegfeest moeten er bijna zenuwachtig van worden. Je hoort (bijna) niets over het Duikerwegfeest en je hebt nog geen uitnodiging gezien. Het zal toch wel doorgaan?? Gelukkig gebeurd er op de achtergrond een heleboel, dus schijn bedriegt!

Toch heeft de 11de editie van het Duikerwegfeest 'op losse schroeven' gestaan. We zijn met een vaste groep organisatoren, waarvan een aantal aan hebben gegeven te willen stoppen. Zo'n mooi feest wil je ook wel eens aan de andere kant van de bar mee maken. Een avondje uit in plaats van de stress of alles wel goed gaat verlopen. We zijn dus hard op zoek naar vers bloed! Wil jij je steentje bijdragen? Graag! Laat het ons weten.

Gelukkig gaan we weer een jaartje door; het jarige Zeewolde krijgt gewoon weer het gezelligste schuurfeest in 2009. Zoals al gezegd gebeurt er op de achtergrond een heleboel. Dat moet ook wel, want we tellen nog maar 44 nachtjes af naar het feest! Buurman Harry heeft zijn nieuwe schuur beschikbaar gesteld. Inmiddels ligt de band Xaero vast, zijn onze vrienden van drive-in Kristall weer van de partij en heeft de gemeente de benodigde vergunning verleend. Daarnaast zijn er alweer mooie plannen voor de inrichting van de 'feestarena' en aankleding van het terrein.

Graag hadden we ons feest al gepromoot door middel van de bekende uitnodigingen. Helaas is onze drukkerij tot op heden in gebreke gebleven en hebben de uitnodigingen een vertraging opgelopen. Op korte termijn zullen ze beschikbaar zijn en zal de organisatie ze zo snel mogelijk verspreiden. Zorg dat je in het bezit komt van een kaartje, want uitnodiging en ID bewijs zijn bij de ingang verplicht!

 

2 juni 2009: Gemeente verleent vergunning

Eigenlijk starten de voorbereidingen van het Duikerwegfeest direct nadat de laatste rommel van het feest is opgeruimd. Niet dat er dan wekelijks contact is tussen de organisatie, maar een aantal zaken kunnen niet wachten. Een band wordt vaak al in december of januari vastgelegd en ook de vergunning moet tijdig aangevraagd worden. Als Duikerwegfeest vallen we in de zwaarste evenementencategorie. Uiterlijk 3 maanden voor het evenement moeten de benodigde papieren en calamiteitenplan ter beoordeling bij de gemeente zijn. Voordat de vergunning afgegeven wordt, hebben de hulpdiensten (politie, brandweer en GGD) nog inspraak op de aanvraag.

We kunnen positief nieuws melden. De vergunning is op de mat geploft, dus de ontheffing voor ons feest is weer verleend. We gaan verder met de voorbereidingen en zullen de voorschriften vanuit de gemeente in acht nemen om weer een veilig evenement neer te zetten voor onze bezoekers!

 

augustus 2008: meer foto's

Al onze foto's vindt je elders op deze website (en een deel op hyves). Maar in dit digitale tijdperk nemen meer mensen foto's. Nieuwsgierig naar meer beeldmateriaal? Kijk op de website van Big Nick en/of die van drive in Kristall

 

28 juli 2008: Dat was het dan.

Na een lange zondagmiddag opruimen was de grootste bende weer opgeruimd. Maandag nog veel spullen retourneren naar hun rechtmatige eigenaar en de tent moest nog opgeruimd worden. Om een uurtje of negen dus weer met een deel van de organisatie in touw om de firma Bressers een handje te helpen. Na vandaag kunnen wij ook gaan genieten van de 10de editie van het Duikerwegfeest en begint het aftellen richting 25 juli 2009!

 

27 juli 2008: Wat een feest!

Het zit er weer op. In alle opzichten een bijzondere editie! Voor de organisatie nu opruimen en nagenieten. De foto's staan HIER online!

Zaterdag begon prachtig. Behoorlijk warm, maar ja daar gaan we niet over klagen. De locatie zo goed als klaar achtergelaten om nog even een momentje van rust te pakken. Helaas gooiden de voorspelde buien roet in het eten. Het één en ander omgewaaid en behoorlijk wat aanpassingen aan de omstandigheden. Het begin van de avond veel regen, maar de eerste bezoeker druppelen binnen. Noodweer om ons heen, maar het ergste is ons bespaard gebleven. Uiteindelijk droog, de buitenbar weer open en gewoonweg een supergezellig feest.

Tot 25 juli 2009! Tot volgend jaar!

 

25 juli 2008: Nog een dagje opbouwen.

Binnenkort meer...

 

24 juli 2008: Bedankt!!!

De opbouwwerkzaamheden werden vanavond op aangename wijze onderbroken. Twee trouwe bezoekers verrasten ons met een overheerlijke taart, als bedankje voor jaren Duikerwegfeest! Super! Gelukkig hebben we de foto's nog, want niet lang na ontvangst ging het mes er in... Vanaf deze plaats namens de organisatie: Martijn en Carina, super bedankt!!! Mag dit meteen een hint zijn. Morgenavond zijn we weer druk aan het opbouwen, maar onderbrekingen van deze aard worden door de organisatie zeeeeer gewaardeerd. ;-)

 

24 juli 2008: De tent staat

De aantal dagen om op te bouwen is door de keuze voor een tent, anders dan normaal. Gelukkig hoeven een sommige dingen niet gedaan te worden, zodat het één het ander op moet heffen. Toch is het wel een beetje zoeken, hoe alles geregeld moet worden. Na een avondje plannen maken en spullen verzamelen, vandaag ECHT aan de slag. Het is al donderdag.

Om negen uur zijn we weer present op onze locatie. Leen harkt het gemaaide gras naar één kant, zodat er een strak gemaaide grasmat te voorschijn komt.  Jeroen en Ferry van tentenverhuur Bressers zijn er ook. Tijd voor het serieuze werk. De tent staat om kwart voor elf, maar dan moet het grootste deel van de vloer er nog in. Wat een klus, maar hij staat en zo krijg je een veel beter beeld van het terrein. Een aantal diehards werkt de hele dag verder. 's Avonds zijn we weer met een grotere groep en wordt een deel van de bar opgezet, podia gebouwd en de eerste hand aan de versiering gelegd. Er moet nog veel gebeuren, maar de avond valt. Morgen weer een dag.

 

23 juli 2008: We zijn begonnen!

Woensdagavond. Tussen 7 en half 8 druppelen de leden van de organisatie 'binnen'. Nou ja, we hebben afgesproken op de feestlocatie. Nu nog een open grasvlakte, maar in een paar dagen moet hier een schitterende feestarena opgebouwd zijn. Het is vanavond vooral veel overleggen, planning maken, eerste ideeen over de aankleding komen los en niet onbelangrijk bijpraten en ouwehoeren. Het is gezellig! We verzamelen de belangrijkste benodigdheden en weten welke richting we op moeten tijdens het opbouwen. Een drankje ter afsluiting en morgenochtend op tijd aan de slag. De tent bouwen we donderdag op en daarna zal het terrein snel vorm krijgen!

 

20 juli 2008: Even geduld nog...

We moeten nog even ons geduld bewaren, maar over minder dan een week is het zover! De 10de editie van het Duikerwegfeest zal dan losbarsten in Leen's Feestarena. -->

Komende week zal de organisatie het voormalig vliegveldje (voor sproeivliegtuigen) omtoveren tot een feestlocatie. Natuurlijk met de aankleding zoals die in de loop der jaren van ons verwacht mag worden. De voorbereidingen gaan dus richting een hoogtepunt, waarin de laatste puntjes afgerond en geregeld moeten worden. Komende week dus vele uurtjes bouwen aan de Duikerweg. Vanaf woensdagavond volle bak richting de zaterdag waar we weer een mooi feest neer willen zetten. En terecht, want 10 jaar Duikerwegfeest moet speciaal worden. Zorg dat je het niet mist!

 

17 juli 2008: Heb je al een toegangskaart?

Nog een week te gaan en dan kan het feest losbarsten. De komende tijd regelmatig updates op deze site, zodat jullie op de hoogte zijn van de opbouwwerkzaamheden. De planning staat, dus we verwachten zaterdag weer een prachtige feestlocatie te hebben.

Sinds 16 mei worden de toegangskaarten voor het Duikerwegfeest verspreid door de organisatie. Onder andere op een aantal J19nu-feesten is er de kans geweest om een kaart te bemachtigen. Niet gelukt?! Geen probleem, de kaarten zijn vanaf donderdag 24 juli verkrijgbaar op de feestlocatie. Oftewel het 'vliegveldje' halverwege de Duikerweg!

 

1 juli 2008: Rookverbod

Voldoende aandacht en discussie in de media, dus het kan je niet zijn ontgaan. Per 1 juli is het rookverbod van kracht oftewel horeca rookvrij. Evenementen leken 'buiten de wet' te vallen, maar dat is niet het geval.

Een korte toelichting van de gemeente Zeewolde: "Om concurrentievervalsing tegen te gaan, gelden deze regels voor alle evenementen in een besloten ruimte (ook een tent), waarvoor een ontheffing Drank- en Horecawet artikel 35 is afgegeven. Het evenement heeft daarmee gelijke rechten en plichten als een horecabedrijf. De insteek van de wet was bescherming voor de werknemer, maar is verschoven naar bescherming van het publiek. Daarom geldt voor alle evenementen, die niet in de buitenlucht plaatsvinden, het rookverbod."

In verband met deze regelgeving zijn ook de besloten ruimtes van het Duikerwegfeest rookvrij! Voor de rokers zal in de buitenlucht voldoende ruimte beschikbaar zijn.

 

17 mei 2008: Hyves

Sinds vandaag zijn we met ons feest ook op Hyves te vinden. Naast het gastenboek op deze website, dus nog meer (interactieve) mogelijkheden om te reageren. Meldt je snel aan, nodig je vrienden uit en plaats krabbels, foto's, enz...

Check http://duikerweg.hyves.nl!

 

16 mei 2008: Uitnodigingen

De toegangskaarten zijn beschikbaar! Ondanks een mislukte drukproef heeft drukkerij Fokker de kaarten gisteren geleverd. Vers van de pers, dus zorg ervoor dat je snel zo'n paars toegangskaartje bemachtigd. Verspreiding van de uitnodigingen gebeurt door de organisatie.

De 10de editie zal in alle opzichten speciaal worden. Over het eenmalige reunieoptreden van ex-polderband MISSING LINK later meer! Eerst even de locatie. Het feest zal gehouden worden op het 'vliegveld', oftewel de groen strook centraalgelegen aan de Duikerweg. In het verleden in gebruik als tankstop voor de sproeivliegtuigen. Inmiddels in beheer van Leen en hij wilde graag meewerken om hier ons tweede lustrum te vieren. Eind juli zal hier een grote tent opgebouwd worden. Alle ingredienten zullen weer aanwezig zijn voor een mooi feest!

Tot 26 juli!

 

1 maart 2008: Update

Een update van de website, want het lijkt alsof er nog niets gebeurd is. Schijn bedriegt! De voorbereidingen zijn in volle gang!!

Voor de 'buitenwereld' begint het Duikerwegfeest weer te leven op het moment dat er een uitnodiging in je hand gedrukt wordt. Voor de organisatie valt het eigenlijk niet stil. Natuurlijk genieten we eerst nog even na van het feest, de reacties die we krijgen en zijn we opgelucht als alles weer zonder problemen is verlopen. Daarna schakelen we weer snel om naar de voorbereiding voor een nieuwe editie. Zijn we met voldoende mensen in de organisatie, waar kunnen we het houden, datum reserveren op de evenementenkalender en taken verdelen.

We hebben een naam hoog te houden en komend jaar zal het Duikerwegfeest voor de 10de keer gehouden worden. Reden genoeg om er weer een speciaal feestje van te maken. Er is inmiddels al veel geregeld en er zijn nog wat leuke plannen. De beoogde locatie is centraal gelegen aan de Duikerweg en het zal daarom al anders zijn als voorgaande jaren... Via boekingsbureau Two Tone hebben we weer een superband vast weten te leggen: Big Nick! Deze band zal in samenwerking met onze vrienden van Drive in Kristall het grootste muzikale deel van de avond verzorgen. Maar we hebben ook nog een HELE bijzonder 'special act'. Wordt vervolgd...

Geniet in de tussentijd van de foto's van vorig jaar of check het filmpje van Check Zeewolde! Gaan wij snel door met de voorbereidingen. Vergunning, beveiliging, eten en drinken, EHBO, enz... moeten de komende maanden geregeld zijn. Hou de 26 juli maar vrij, zet met grote letters in je agenda: 10 jaar Duikerwegfeest!!!

 

31 juli 2007: Nog even geduld...

In verband met het opruimen van het Duikerwegfeest zijn we er nog niet aan toegekomen om de foto’s online te zetten. In ieder geval deze week moet dat gaan lukken. Neem alvast een kijkje op de website van de band Solid Ash (www.solidash.nl), hier zijn al wat mooie plaatjes te vinden van afgelopen zaterdagavond.

 

28 juli 2007: DUIKERWEGFEEST!!!

Wat een feest! De eerste bezoekers staan om half tien voor de deur te trappelen. De band doet de laatste soundcheck en maakt zich klaar. Het feest verloopt super. De muziek is top. Buren, vrienden en bekenden zetten zich in als barman/-vrouw en bezorgen iedereen in no time hun bestelling. De EHBO en beveiliging spreken over een rustige avond, beiden moeten 1 keer in actie komen. De EHBO voor een ongeluk je in het feestgedruis en de beveiliging begeleid een lastige klant naar de uitgang. Rond 2 uur is het laatste nummer gespeeld en is de bar gesloten. Beveiliging en organisatie verzoeken de laatste mensen huiswaarts te keren. Waarschijnlijk hebben veel fietsende bezoekers de tocht niet droog kunnen maken door de regen... Helaas kunnen we als organisatie veel regelen, maar hebben we de weersomstandigheden niet in de hand.

 

Op zondag rond het middaguur afgesproken om op te ruimen. Brak, maar met een heel goed gevoel ruimen we alles weer op. Om 5 uur is er niet veel meer te zien van de feestlocatie. Maandag worden materialen teruggebracht en moet de tent nog afgebroken worden. De laatste dampen hangen nog in de schuur, maar verder lijkt het alsof er niets te doen is geweest. Gelukkig weten wij (en veel bezoekers met ons) wel anders... Nu tijd om na te genieten en plannen te maken voor volgend jaar!

 

Tot zaterdag 26 juli 2008!

 

28 juli 2007: Opbouwen dag 6, bijna PARTYTIME!

We hebben om een uur of tien afgesproken en zoals iedere opbouwdag starten we natuurlijk weer met een koffie. Even een momentje om de koppen bijelkaar te steken en de planning af te stemmen. Wat moet er nog gebeuren, zijn we nog dingen vergeten, enz. We hebben goed doorgewerkt, zodat we rustig naar het feest toe kunnen leven. Ballonnen worden opgeblazen en als trossen opgehangen, de Zeewolder Ruiters zetten de hamburgertent op en de plasattracties worden gemaakt. Dit jaar eindelijk een attractie bij dames wc; Dixieland! Ziet er super uit inclusief klapdeurtjes, sterren en K3-muziek (?). De heren kunnen ‘meegenieten’ van de muziek en tot rust komen dankzij het gekletter van een fontein.

 

De brandweer komt om de locatie te controleren op brandveiligheid zoals in de vergunning beschreven staat. Een paar kleine opmerkingen, welke direct vervuld kunnen worden. Rond 5 uur kan iedereen van de organisatie naar huis, we zijn er klaar voor!

 

Drive in Kristall is er al op tijd om op te bouwen en niet veel later zijn de geluidsmensen van de band er ook om hun set op te bouwen. Het podium staat vol en ziet er super uit met al die lichten. Om negen uur is iedereen van de organisatie weer aanwezig, taken worden verdeeld en een smalle doorgang als ingang wordt gemaakt. Laat de bezoekers maar komen!

 

27 juli 2007: Opbouwen dag 5, tent opzetten en bier testen.

Weer een gezellige avond opbouwen achter de rug en nog een kleine 2 dagen te gaan tot het feest. De tentenbouwer meldt zich ’s morgens al om een uur of 8. Aan de slag dus! Op deze vrijdag zijn er toch weer veel van de organisatie aanwezig, dus het opzetten van de tent gaat voorspoedig. Niet veel later zijn de mannen van Hengst er ook om de drank te brengen en de taps te installeren. Nu de tent en de koelwagen op z’n plek staan, kunnen we eindelijk aan de slag met het buitenterrein.  

 

Het weer werkt mee, zodat we prima door kunnen werken. De middag en avond worden gebruikt om kuubskisten te plaatsen. De buitenbar krijgt vorm; met palen, ijzerdraad en legernetten ziet het er weer fantastisch uit. Deze dag wordt er veel werk verzet, maar de tijd begint ook al te ‘dringen’. Rond een uur of 10 is het wel weer mooi geweest. De zaterdag gebruiken we om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Hoogste tijd om te kijken of de tap goed is geinstalleerd. Erg belangrijk om met de organisatie en bouwers lekker na te zitten, te ouwehoeren en grappige dingen te bedenken die op zaterdag nog ff gemaakt kunnen worden.

 

26 juli 2007: Opbouwen dag 4, Dixieland, vlaggen, hekken en meer.....

Na een lange koffiepauze begonnen we aan de 4e opbouwdag. De zon scheen fel in ons gezicht, daarom was beschermende kleding niet overbodig. De eerste ideeen over dixieland (only for women..) werden op papier gezet, en de sterren rezen op. Wat het allemaal gaat worden is voor jullie maar ook voor ons nog een groot raadsel, maar ook dit kun je bekijken aanstaande zaterdag in de feestarena.

 

De hekken voor alle dringende fans zijn neergezet, dus fans komt allen! Sponsoren kwamen langs voor de nodige borden en vlaggen die ter promotie dienen. De organisatie heeft dan ook een mooi plekje voor ze kunnen vinden.

 

De taplijsten zijn klaar, weer super dat alle buurtbewoners willen meehelpen tijdens dit feest. Ook dit jaar zijn ze weer onmisbaar! Jullie krijgen dus zaterdag de beste bediening. Ook de shirts zijn vers van de pers, deze kunnen jullie zaterdag bewonderen.

 

We liggen op schema, al moet er nog wel een boel gedaan worden. Onder andere wordt morgen de feesttent opgezet, dus dan kunnen jullie lezen of ons dit net zo gemakkelijk af is gegaan als we op dit moment hopen..

 

 

 

 

25 juli 2007: Opbouwen dag 3, het wordt al een feestarena.

De week is doorgezaagd. Woensdag altijd een breekpuntje in de week en voor velen hét moment om naar het weekend toe te gaan leven. Als organisatie denken we de hele week al aan niets anders en we bouwen dus gestaag verder. De locatie begint al op een feestlocatie te lijken.

 

Iedere dag worden nieuwe ideeen gemaakt en wijzigt de planning. Er zijn dan ook heel wat momenten dat we met elkaar staan te overleggen. Iedereen geeft zijn/haar visie, een grap wordt gemaakt en we gaan weer aan de slag. Zo wordt vanavond het podium afgewerkt en een deel van de bar gemaakt. Lampjes wordt opgehangen, er volgt discussie en de conclusie is dat het beter kan... Dus, lampjes weer losmaken en opnieuw aan de slag. Uiteindelijk is de schuur voor het grootste gedeelte af, maar hebben we op het buitenterrein nog veel werk te verzetten. Hiervoor zijn we wel afhankelijk van het beschikbare materiaal, het weer en moeten we rekening houden met de levering van de tent en de drankleverancier.

 

We houden het opbouwen na 10 uur voor gezien, hoogste tijd voor een goede nazit. Even de tijd om de dag te evalueren, taken voor de volgende dag te verdelen en vooral om gezellig te ouwehoeren. Niet onbelangrijk, want het feest gaat altijd als een roes voorbij en zijn we te druk om er echt van te genieten. Als organisatie beleven wij de meeste lol aan het opbouwen en de reacties achteraf van onze bezoekers. Tot nu toe gaat het voorspoedig en hebben wij er enorm veel zin in!

 

24 juli 2007: Opbouwen dag 2!

In volle vaart scheuren de heftrucks door de schuur heen, het podium wordt opgebouwd. Eerst worden de kisten neergezet voor de vorm van het podium, vervolgens worden de platen naar binnen gereden door een telescooplader. De vrouwen kunnen de bezem van gisteravond weer in de hand nemen om de platen te vegen. Nu begint het echte werk, de schuur verandert langzamerhand in een echte feestarena! Tevens wordt begonnen aan het belangrijkste van het feest, de bar. Wat is een feest zonder bar? De mannen zijn druk, het is nu vooral mannenwerk waar veel spierkracht aan te pas moet komen. De vrouwen kijken om hun heen, denkend hoe ze de schuur gezellig kunnen maken. Want er moet wel een sfeertje komen. Aan promotie moet natuurlijk ook nog wat gebeuren, vanavond zijn er borden aan de Schollevaarweg en Vogelweg gezet, om zo iedereen te laten weten dat er a.s. zaterdag een groot, geweldig, mooi, super en gezellig feest is.

 

De bestuursleden krijgen de smaak weer te pakken, iedereen is enthousiast en komt met ideeen. De buurman komt even kijken, om te zien hoe het met zijn kistjes gaat. De borden zijn weer stof vrij gemaakt om ze weer netjes op te hangen. Nu nog een idee voor de meidenwc, dit jaar moet het toch echt gebeuren. Een waterbron leek iets te gek, maar een fotocamera is toch wel lachwekkend?

 

23 juli 2007: Opbouwen dag 1, het is begonnen!

De regen viel met bakken uit de hemel toen ik aankwam op Duikerweg 30. De organisatie zat al aan de koffie druk te vergaderen. De schuur is ´opgehoogd´, dus ziet er helemaal strak uit. Iedereen heeft er zin in en de eerste ideeen vliegen al over de tafel.

We zijn begonnen met alle spullen bij elkaar te zoeken, elk jaar weer een hele opgave. Wie heeft wat in de schuur staan? Wie moeten we nog benaderen? Lijstjes werden gemaakt, ideeen werden opgeschreven.


In de feestarena van dit jaar staan de rest van het jaar caravans. Gelukkig is het zo mooi weer, dat iedereen op de camping staat, dus is de schuur nagenoeg leeg. Een aantal caravans werden op vakkundige wijze weg gereden. De schuur is uitgeveegd, zodat iedereen nu lekker in het stof staat, en ook de foto´s een stuk onduidelijker zijn. De schuur is wel mooi schoon zo en het welbekende doek wordt opgehangen achter het podium. Altijd weer mooi om te zien; en hét teken dat het feest weer in aantocht is!

 

Wat er verder nog gaat gebeuren: vanavond zijn alle draden spannen, zodat de schuur straks door middel van alle zeilen, er een stuk gezelliger uitziet.

We werden in de watten gelegd door de gastvrouw, en ook de gastheer is druk bezig met het opbouwen.

 

Ik ga er vanuit dat het ook dit jaar weer een superfeest wordt, het begin is er en de organisatie heeft er zin in! Voor diegene die toch bang zijn voor de regen: er is een tent zodat iedereen droog kan staan! Dus regen mag geen smoes zijn om niet te komen!  

 

 

23 juli 2007: Aftellen

Met nog een week voor de boeg is het aftellen echt begonnen. De komende week zullen wij als organisatie de locatie gaan omtoveren tot feestarena. Genoeg werk om te verzetten en dan zien of we de hoge verwachtingen waar kunnen maken.

De komende week proberen we dagelijks de voortgang van de opbouwwerkzaamheden online te zetten. Hou de site dus in de gaten om in de goede stemming te komen voor het feest!

 

24 mei 2007: Nieuwe website

Nieuwe website in de lucht. De komende tijd worden meer info en pagina's toegevoegd.

 

19 mei 2007: Uitnodigingen 

Ze zijn weer beschikbaar. Op het Jaarfeest van J19nu zijn we gestart met het verspreiden van onze uitnodigingen!

 

25 april 2007: Vergunning 

De gemeente Zeewolde heeft onze aanvraag behandeld en de benodigde vergunning verleend.

 

Oud nieuws...

 

 


Het Duikerwegfeest was ieder jaar op de laatste zaterdag van juli.